Skip to main content

Welkom

Workshop complexe besluitvorming

Afgelopen jaren heeft Femke Bekius (assistent professor, Radboud Universiteit Nijmegen) enkele malen op een PGM Open netwerkbijeenkomst en op het Event 2023 een bijdrage verzorgd over Complexe Besluitvorming, een onderwerp dat bij veel programma’s speelt. Het onderzoek vanuit de universiteit loopt door en Femke wil graag in contact komen met organisaties/programma’s die met hun casus willen bijdragen aan het verdere onderzoek. Meer specifiek, het doel is het ondersteunen van besluitvormers in complexe en strategische besluitvorming door middel van spelpatronen. In een workshop samen met de deelnemers van een organisatie (een programmateam en eventueel besluitvormers) wordt de theorie van spelpatronen toegepast op de casus van de organisatie/programma.

Wat levert dit op voor de deelnemers?

  • Inzicht in complexiteit van eigen besluitvorming door te focussen op actoren en belangen
  • Analyse van beslissituaties met behulp van spelpatronen
  • Concrete acties en vervolgstappen voor de besluitvorming

Voorwaarden voor deelname, de casus betreft:

  • Een complex besluit dat genomen wordt in de (nabije) toekomst
  • Meerdere actoren met verschillende belangen zijn betrokken
  • Betrokkenen staan open voor een nieuw perspectief op besluitvorming
  • Idealiter: het proces kan voor langere tijd gevolgd worden voor onderzoek en impact

Een workshop duurt tussen 2 en 3 uur en kan op locatie van de organisatie/programma gehouden worden. Deze wordt voorafgegaan aan minimaal 1 voorbereidingsoverleg. Het aantal deelnemers ligt tussen de 4 en 12, maar kan aangepast worden. In eerste instantie zijn er geen kosten verbonden aan een workshop, behalve een reiskostenvergoeding als de workshop op locatie wordt gehouden. Deelnemers krijgen dus gratis inzicht onder begeleiding van een expert in het beslisproces, als ook concrete acties en vervolgstappen voor de besluitvorming. Bij een langer onderzoekstraject kunnen we in overleg wel een vergoeding overeenkomen.

Wil je meer weten over de spelpatronen die Femke gebruikt in onderzoek en de praktijk? Luister naar deze podcast waarin de spelpatronen worden uitgelegd: DEEL 1 en DEEL 2. Mocht je geïnteresseerd zijn, of vragen hebben, dan graag reacties naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..