Event

PGM Open Event is hét event over programmamanagement in Nederland. We brengen inspirerende sprekers en deelnemers bij elkaar om vraagstukken en nieuwe ontwikkelingen in het vak te verkennen en samen te zoeken hoe we het werken aan programma’s verder kunnen verbeteren.

Het volgende PGM Open Event vindt plaats op 6 februari 2020 en heeft als thema ‘Als de spanning oploopt...’

Programma 2020: inspiratie gegarandeerd!

Klik hier snel door naar het programma en lees wat we allemaal voor je in petto hebben. Het programma is al bíjna helemaal rond, dus klik snel verder om meer te lezen over de keynotes - Victor Lamme en Mohamed el Mokaddem - en alle workshops die je kunt bezoeken!

Thema 2020: Als de spanning oploopt...

Programma’s zijn per definitie spanningsvolle ondernemingen. Spanningen horen erbij, expliciet en impliciet. Het gaat ergens om. Het vraagt dat je de goede balans weet te vinden, met paradoxen om kan gaan, op zoek gaat naar het ‘juiste midden’. Bijvoorbeeld tussen lange termijn effecten en korte termijn resultaten, tussen leren en realiseren, tussen (politieke) opportuniteit en (ambtelijke) rationaliteit, tussen ambitie en realiteit, tussen ontwikkelen en uitvoeren, etc.

Hoe ga jij om met deze spanningsvelden? Hoe creëer je de optimale spanningsboog en vind je de balans die werkbaar en productief is? Hoe ga je ermee om als de spanning niet meer ‘gewoon’ en vanzelfsprekend is, als er onbalans ontstaat en het niet meer werkbaar is? Als de spanning te groot wordt, binnen het programma, tussen het programma en de staande organisatie(s), of in relatie met de omgeving. Op het PGM Open Event 2020 staan dit soort vragen centraal. Lees hier verder over het inhoudelijk kader

Tarieven en voorwaarden

Deelnametarief

Het deelnametarief (incl. diner) bedraagt € 595,- excl. btw.

Annulering en voorwaarden

Tot 6 januari 2020 kun je kosteloos annuleren (uitsluitend schriftelijk, naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Als je na 6 januari 2020 annuleert, volgt er geen restitutie van de deelnamekosten. Je plaats mag natuurlijk altijd door een vervanger worden ingenomen. Laat ons dit dan tijdig weten.

Na het versturen van het aanmeldformulier ontvang je een automatische ontvangstbevestiging. Als je kiest voor betalen per factuur ontvang je binnen enkele werkdagen de factuur. Je kunt ook via iDeal betalen. We hanteren een betalingstermijn van 14 dagen.

Groepskorting

Schrijf je je in met een groep, dan kun je ook korting krijgen. Dit is alleen geldig als je meerdere deelnemers van 1 organisatie gelijktijdig inschrijft. De eerste inschrijver (of contactpersoon) ontvangt een totaalfactuur voor alle deelnemers. Het is niet mogelijk later deelnemers toe te voegen.

 

Tarieven vanaf 1 december 2019
Excl. btw
 • € 595
  1ste en 2de deelnemer
 • € 575
  3de en 4de deelnemer
 • € 555
  5de en 6de deelnemer
 • € 535
  7de en 8ste deelnemer
 • € 500
  vanaf 9de deelnemer

Locatie

Het PGM Open Event vindt traditioneel plaats in DeFabrique in Utrecht. Alleen in 2017 zijn we uitgeweken naar het terrein van De Baak in Driebergen. DeFabrique is een voormalig fabrieksterrein op bedrijventerrein Lage Weide in Utrecht. Eind jaren 90 van de twintigste eeuw werd het overgenomen door de familie van Eck. Zij verbouwden het tot een evenementenlocatie. De locatie inspireert ons tot op de dag van vandaag om met elkaar te zoeken naar inspiratie en vernieuwing in programmamanagement.

Kom je met de trein?

Op station Maarssen stoppen treinen uit Amsterdam en Utrecht. Je bereikt de locatie gemakkelijk in 15 minuten lopen. Er zijn op station Maarssen ook OV fietsen beschikbaar.

Kom je met de auto?

Parkeer dan op één van de 700 gratis parkeerplaatsen bij DeFabrique. Professionele parkeerbegeleiding ontvangt je en wijst je de weg, zodat het parkeren soepel verloopt.

Adres en bereikbaarheid

 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
PGM Open Event vindt plaats in DeFabrique

Organisatie

Het PGM Open Event 2020 wordt georganiseerd door een projectteam bestaande uit Lauren Algra en Bouke Nederhof, ondersteund door SPITZ congres en event. De stuurgroep, die tevens fungeert als programmacommissie, wordt gevormd door Jo Bos, Björn Prevaas, Helmuth Stoop en Liesbeth Schipper. Hiernaast  betrekken we allerlei mensen uit het veld van programmamanagers en inhoudelijke experts om samen tot een mooi programma te komen.

Als je contact met ons wil opnemen over het PGM Open Event, vul dan het contactformulier in. Je kunt ook mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wil je meer over de organisatie achter PGM Open weten, ga dan naar de pagina over ons.

Eerdere events

PGM Open Event vindt elke 1e donderdag van februari plaats. Alleen in 2018 sloegen we een jaartje over. Hieronder kun je terugkijken naar eerdere events in de vorm van de programma’s, filmpjes, foto’s en presentaties van de sessies die tijdens deze edities zijn verzorgd.

Schrijf je in en ontvang PGM Open updates