Event

PGM Open Event is hét event over programmamanagement in Nederland. We brengen inspirerende sprekers en deelnemers bij elkaar om vraagstukken en nieuwe ontwikkelingen in het vak te verkennen en samen te zoeken hoe we het werken aan programma’s verder kunnen verbeteren.

Het 8ste PGM Open Event vond plaats op 6 februari 2020 en op deze geweldige dag zijn we vanuit verschillende invalshoeken met elkaar aan de slag gegaan met het thema ‘Als de spanning oploopt...’. 

Tijdens de vele workshops, en natuurlijk tussen de activiteiten door, hebben we veel van elkaar geleerd. Hoe maak je bijvoorbeeld van een mug een olifant? Dat bleek lastig: "We negeren vaak kleine signalen omdat we willen dat de wereld klopt". Een andere tip? Identificeer je niet te sterk met het programma: bepaal hoeveel toxiciteit je op je neemt, en hoeveel je teruggeeft. Ook werd er praktisch gekeken naar andere manieren om complexe programma's vorm te geven. Zo hielden de NS en ProRail het klein: een bescheiden kernteam werkt. "Vertrouwen tussen twee mensen komt sneller tot stand dan in een grote groep".

Binnenkort blikken we wat uitgebreider terug op het event en kun je hier ook de presentaties van de workshops terugvinden.

Locatie

Het PGM Open Event vindt traditioneel plaats in DeFabrique in Utrecht. Alleen in 2017 zijn we uitgeweken naar het terrein van De Baak in Driebergen. DeFabrique is een voormalig fabrieksterrein op bedrijventerrein Lage Weide in Utrecht. Eind jaren 90 van de twintigste eeuw werd het overgenomen door de familie van Eck. Zij verbouwden het tot een evenementenlocatie. De locatie inspireert ons tot op de dag van vandaag om met elkaar te zoeken naar inspiratie en vernieuwing in programmamanagement.

Kom je met de trein?

Op station Maarssen stoppen treinen uit Amsterdam en Utrecht. Je bereikt de locatie gemakkelijk in 15 minuten lopen. Er zijn op station Maarssen ook OV fietsen beschikbaar.

Kom je met de auto?

Parkeer dan op één van de 700 gratis parkeerplaatsen bij DeFabrique. Professionele parkeerbegeleiding ontvangt je en wijst je de weg, zodat het parkeren soepel verloopt.

Adres en bereikbaarheid

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
PGM Open Event vindt plaats in DeFabrique

Organisatie

Het PGM Open Event 2020 wordt georganiseerd door een projectteam bestaande uit Lauren Algra en Bouke Nederhof, ondersteund door SPITZ congres en event. De stuurgroep, die tevens fungeert als programmacommissie, wordt gevormd door Jo Bos, Björn Prevaas, Helmuth Stoop en Liesbeth Schipper. Hiernaast  betrekken we allerlei mensen uit het veld van programmamanagers en inhoudelijke experts om samen tot een mooi programma te komen.

Als je contact met ons wil opnemen over het PGM Open Event, vul dan het contactformulier in. Je kunt ook mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wil je meer over de organisatie achter PGM Open weten, ga dan naar de pagina over ons.

Eerdere events

PGM Open Event vindt elke 1e donderdag van februari plaats. Alleen in 2018 sloegen we een jaartje over. Hieronder kun je terugkijken naar eerdere events in de vorm van de programma’s, filmpjes, foto’s en presentaties van de sessies die tijdens deze edities zijn verzorgd.

Schrijf je in en ontvang PGM Open updates