Skip to main content

Netwerk

Vanuit het PGM Open Netwerk organiseren we regelmatig kleinschalige bijeenkomsten voor programmamanagers en andere geïnteresseerden in programmamanagement. Ook faciliteren we themagroepen.

Netwerkbijeenkomsten

In onze kleinschalige netwerkbijeenkomsten geven we je de gelegenheid nieuwe inzichten op te doen in programmamanagement en vakgenoten te ontmoeten. Soms nemen we een actueel programma onder de loep en vertelt een programmamanager over zijn of haar ervaringen. Andere keren belichten we het vak vanuit een meer inhoudelijke invalshoek. We presenteren geen kant en klare oplossingen, maar gaan vooral het gesprek en de verkenning met elkaar aan.

De bijeenkomsten starten vaak aan het einde van de middag met inloop en een broodje (17.30 uur) en eindigen rond 20.30 uur. We organiseren ook (kortere) online bijeenkomsten, afhankelijk van het onderwerp. 

Je kunt participeren als deelnemer, maar ook als spreker of casusinbrenger. Je bent van harte welkom ook zelf thema’s aan te dragen of een avond te organiseren. Als je dat wil, laat ons dat dan vooral weten, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Themagroepen

Een themagroep is een groep mensen die worden verbonden door eenzelfde thema en/of vraagstuk én die behoefte hebben kennis en ervaringen met elkaar uit te wisselen en verder te brengen. Zo'n groep organiseert zichzelf (manier van werken, samenstelling, frequentie van ontmoetingen, inhoud van activiteiten, etc). 

We zijn gestart met een themagroep over sterke veranderprogramma's. De veranderopgaven in onze programma's worden steeds groter. Anders zorg verlenen, gezonder werken en leven, uitdagingen rondom klimaat, anders met elkaar omgaan in de maatschappij, etc. Hoe adresseren we deze veranderopgaven in onze programma's? Zodanig dat we samen echt blijvende verandering realiseren, met en in de staande organisaties van waaruit we werken. Lees meer

We zijn in 2022 gestart met een eerste groep voor programmamanagers van duurzaamheidsopgaven (energietransitie, circulaire economie, klimaatadaptatie, e.d.). Heb je interesse om aan te haken? Laat het ons weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Mocht het idee van themagroepen je aanspreken of ben je van plan om te starten met een lerend netwerk rond een specifiek onderwerp of thema, dan horen we het graag. We kijken graag samen met je hoe we het netwerk van PGM Open kunnen inzetten.

Terugkoppeling bijeenkomsten:

Tarieven en voorwaarden

Deelnametarief

Het deelnametarief aan de netwerkbijeenkomsten bedraagt € 30,- excl. BTW. Hiervan betalen we hoofdzakelijk de locatie en de catering. Voor een onlinesessie vragen we € 15,- excl. BTW. De themagroepen zijn gratis bij te wonen.

Je hoeft geen lid te zijn van het netwerk om deel te nemen. Je kunt je per bijeenkomst aanmelden, maar ook voor meerdere bijeenkomsten tegelijkertijd.

We hanteren een maximaal aantal deelnemers per bijeenkomst op basis van het principe 'eerst komt, eerst maalt'. Bij veel aanmeldingen leggen we een reservelijst aan.

Helaas kunnen we niet met alle verschillende cateringwensen rekening houden. Zorg ervoor dat je zelf iets meeneemt voor de verzorging van de inwendige mens als je specifieke allergieën hebt, zoals een glutenallergie.

Annulering en voorwaarden

Tot twee weken voor de bijeenkomst kun je kosteloos annuleren door je uit te schrijven via Mijn PGM Open. Als je binnen twee weken annuleert, volgt er geen restitutie van de deelnamekosten. Je plaats mag natuurlijk altijd door een vervanger worden ingenomen.

Na het versturen van het aanmeldformulier en het verrichten van de betaling ontvang je een automatische ontvangstbevestiging en een factuur. Je kunt via iDeal betalen. Om onze administratieve lasten te beperken is het alleen mogelijk om direct te betalen.

Coronamaatregelen 

Wij houden ons aan de vigerende regels van de Nederlandse overheid als het gaat om coronamaatregelen. Dit houdt in dat wij een registratielijst bijhouden van de aanwezigen, maar voor groepen kleiner dan 75 personen geen coronacheck uitvoeren. Wij vertrouwen erop dat deelnemers zelf de verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen en andermans gezondheid en niet naar een bijeenkomst komen als ze coronagerelateerde klachten hebben.

Eerdere bijeenkomsten

We organiseren al jaren kleinschalige bijeenkomsten voor programmamanagers, maar eerder deden we dat onder een andere naam. Sinds eind 2018 doen we dit onder de naam PGM Open Netwerk. Hieronder vind je onze meest recente bijeenkomsten.