Skip to main content

Welkom

Netwerkbijeenkomst “Wat kan portfoliomanagement voor de programmamanager betekenen?”

Ruim 20 mensen sloten op 28 november aan bij een digitale kennissessie over portfoliomanagement en hoe dat de programmamanager kan helpen in het creëren van betere context voor het invullen van zijn of haar rol.

In veel organisaties is het deel van de opgaven dat in programma’s opgepakt wordt steeds groter geworden. Daarmee wordt de afweging over waar de beperkte middelen van een organisatie aan worden besteed steeds belangrijker. Met name als het gaat om de altijd beperkte uren van medewerkers. De roep om te komen tot een bewustere en betere afweging waaraan de middelen worden besteed wordt steeds luider. En dan komt al snel het begrip portfoliomanagement op tafel. Soms als zo’n beetje de “holy grail” die alles moet oplossen. (Programma)managers van de gemeenten Het Hogeland, Nissewaard en Den Haag gaven hun praktische kijk op dit vraagstuk en de trajecten waarin zij proberen meer grip te krijgen op de prioriteiten in opgaven. Amir Sharafkhani en Hanne van Kasteren van TwynstraGudde vertelden over hun visie op portfoliomanagement en de manier waarop zij werken aan implementatie ervan binnen organisaties. Al deze invalshoeken leiden tot een mooie uitwisseling van ervaringen en vragen over hoe het goed inregelen van portfoliomanagement een van de belangrijke knoppen kan zijn voor het inregelen van een organisatie die opgavengericht werkt.

Heb je belangstelling dan kun je de presentatie van deze bijeenkomst opvragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Afbeelding_netwerk_LR.png