Skip to main content

Casus: programma Samen gezond

Vijf enthousiaste partijen: inwoners, gemeente, huisartsen, ziekenhuis en verzekeraar uit een regio willen samen de zorg écht anders organiseren. In samenwerking tussen het sociale én medisch domein, dus tussen de nulde, eerste en tweede lijn, zien zij kansen in verbetering van de gezondheid van de inwoner, kwaliteit van de dienstverlening en beheersbaarheid van kosten. Deze sessie gaat over anders organiseren en hoe pak je dit aan de basis aan. 

Na een korte introductie op het programma, gaan we in een interactieve sessie aan de slag met de volgende richtinggevende vragen.

  • Hoe begeleid je een dergelijk initiatief met behulp van een programma?
  • Hoe kies je samen een richting en hoe maak je optimaal gebruik van kennis op alle niveaus?
  • Hoe ga je om met een dergelijk initiatief in een dynamische omgeving; het opbouwen van een regionaal zorgnetwerk om lokale netwerken anders te organiseren met behulp van een programma, waarbij ook allerlei andere initiatieven worden ondernomen en netwerken actief zijn?
  • Hoe houd je focus, behoud je de energie en blijf je samen werken aan je ambitie?
  • Wat heeft een regio hiervoor nodig, hoe kan programmamanagement behulpzaam zijn en waar zijn aanpassingen nodig om effectiever te zijn? Hoe realiseer je dit met beperkte middelen?

Deze sessie wordt verzorgd door Jolande van Meer, programmamanager bij ROS Robuust. ROS Robuust is een organisatie, waar medewerkers in samenwerking met partners gezondheidsprogramma's initiëren, organiseren en leiden met als doel een beter ervaren gezondheid bij inwoners in Zuid Nederland. 

Praktische informatie

Datum 04-06-2019
Prijs per persoon Gratis

Sprekers

Jolande van Meer

Programmamanager bij ROS Robuust

Inschrijven voor deze bijeenkomst is niet meer mogelijk
juli   2024
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31